woensdag 10 december 2014

Kerstmis 2014 - Tasjes met paddestoelen en noten.



Een licht vegetarisch hoofdgerecht. De vulling kun je invriezen en is voldoende voor 6 tasjes.
Bij de beschrijving ben ik uitgegaan van 2 tasjes per persoon, maar voel je vrij het aantal af te stemmen op de eetlust van je tafelgenoten.
In plaats van room of creme fraiche kun je hierin sojaroom gebruiken, dit is aanmerkelijk magerder.

Voor de vulling heb je nodig:

1 bakje gemengde paddestoelen
2 sjalotjes
1 teen knoflook
handje ongezouten hazelnoten
ongezouten boter
thijm
zwarte peper
kneepje citroen

Verder heb je nodig per persoon:
4 loempiavellen
olie
1 ei
(soya)room of crème fraiche
1 el. Mon Chou
bieslook
paneermeel

Oven voorverwarmen op 180 graden C.

Snipper de sjalotjes en knoflook en fruit ze lichtgeel in wat boter. Voeg de paddestoelen en tijm toe en laat ze slinken. Breng op smaak met zwarte peper en citroensap.
Halveer de hazelnoten en voeg ze toe aan het paddestoelenmengsel.

Smeer 2 vuurvaste bakjes of een muffintin in met boter.
De loempiavellen aan 1 kant insmeren met olie. Met de geoliede kant naar boven in het bakvormpje vouwen. Iets paneermeel op de bodem strooien en de vulling erin scheppen, zodat ongeveer driekwart van het bakje is gevuld. Wat bieslook erover strooien.

Het ei klutsen met een scheutje (soya) room of crème fraiche, de Mon Chou en wat peper.
Het moet er een beetje lobbig uitzien. Het eimengsel in het bakje gieten, tot de paddestoelen net onder staan. De punten van de loempiavellen insmeren met olie.

Een kwartiertje bakken in de oven, tot het ei gestold is.

Geen opmerkingen: