zondag 5 april 2015

Eiersalades.


Alwéér te veel eieren gekookt dit jaar???
Hier 2 tips om ze te verwerken tot eiersalades!

De eerste is een recept van mijn vriendin Roosje. Zij maakte deze altijd voor me op verjaardagen. Ik kreeg dan (heel luxe) een eigen schaaltje en dan voelde ik me heel speciaal.

De eiersalade van Roosje:
4 hard gekookte eieren
2-3 el. (na) mayonaise
1/2 tl. (na) mosterd
1 à 2 takjes fijngesneden bladselderij
1/2 heel fijngesnipperde ui 
1 tl. citroensap
peper

De eieren fijnprakken en mengen met de andere ingrediënten.
Eventueel op smaak brengen met mosterd, citroensap, peper.

Of een avocado eiersalade! Ook lekker!
4 hardgekookte eieren
1 avocado
1 tl. bieslook
1 tl. citroensap
2-3 el. (na.) mayo
peper
(eventueel 1 uitgeperst klein teentje knoflook)
Alles vermengen en een beetje paprikapoeder erover strooien.

Versier er toastjes mee en voor je het weet zijn ze verdwenen…..!

Geen opmerkingen: