vrijdag 12 juni 2015

Taboulleh met geroosterde nootjes.

Wat doe je met gerookte paprika?


Morgen is het ZOMER!!!
Tijd voor koele drankjes en verfrissende salades, zoals deze taboulleh.
Eenvoudig, snel klaar en heerlijk fris. Als je tomatensap gebruikt geeft dat net een beetje meer pit.
Voor de kruiden heb ik geen hoeveelheden aangegeven, want een bosje van de supermarkt is niet hetzelfde als het bosje uit de Turkse winkel. De taboulleh moet groen zien van de kruiden en vertrouw verder op je eigen smaak.

Voor 2 personen heb je nodig:
1 kopje fijne couscous
1 kopje kokend water of tomatensap
1 scheut olie
1/2 komkommer
2 lenteuitjes
munt
peterselie
sap van 1 limoen (of meer)
1 tl. komijn
(cayenne)peper

Schenk de olie over de couscous. Kook het water of de tomatensap en giet dit over de couscous, roer het goed door en laat wellen.
Intussen schil je de komkommer en snij deze in zo klein mogelijk dobbeltjes.
Munt, peterselie en lenteui zo klein mogelijk snijden. Alles met elkaar vermengen en op smaak brengen. Je kunt het versieren met kleine gehalveerde tomaatjes, een schaaltje dadels en/of vijgen erbij. Of, wat hierbij ook heel lekker smaakt zijn:

Zelfgeroosterde nootjes:
1 ons rauwe ontvelde amandelen
1 ons rauwe cashewnoten
1 tl. gerookte paprika dulce
1 tl. gerookte paprika picante
1 tl. knoflookpoeder
scheutje olijfolie
Vermengen en 15 min. in de oven op 180 graden C.

Af laten koelen, tenminste.....als je zo lang kunt wachten.....!

Geen opmerkingen: