donderdag 9 juli 2015

Kip Curacao.



Om nog even in warmere oorden te vertoeven: de Kip Curacao, kruidig-zacht en zoet van smaak.
Zout zul je hierbij nauwelijks missen.
Bij stoofschotels van kipstukken verwijder ik het vel, zodat de smaak van de saus goed in het vlees kan trekken. 5 Spices is een geurig Chinees kruidenmengsel bestaande uit gember, anijs, venkel, kaneel en peperkorrels.

Voor 2 personen heb je nodig:
6 stukken kip
2 grote tomaten
2 grote uien
2 knoflooktenen
2 stengels bleekselderij
4 el. na.ketjap
1 laurierblad
1 tl. garam massala
1 tl. 5 spices
zwarte peper

Bak de stukken kip aan in wat olie.
Snijd ondertussen de uien en tomaten in halve maantjes, de bleekselderij en knoflook fijn.
Voeg groente, kruiden en laurierblad toe aan de kip en laat dit 35 minuutjes stoven.
Als je van een beetje heet houdt kun je er wat rode lombok ringetjes overheen strooien, maar nodig is het niet.....

Geen opmerkingen: