zaterdag 8 augustus 2015

Pittige runderroerbak met broccoli.



Als een paar dagen het zonnetje zo zijn best heeft gedaan heb je op een gegeven moment wel genoeg salades en andere koude schotels gezien en krijg je trek in wat stevigers.
Een Aziatische roerbak, waarvoor je maar kort in de keuken hoeft te staan, is misschien net wat je op dat moment kunt gebruiken!
Als je geen runderrreepjes kunt vinden kun je hiervoor in de plaats bieflappen gebruiken.
Als je de roerbak minder pittig wilt maken gebruik dan 1/3 van de peper en/of verwijder de zaden en lijsten.

Voor 2 personen heb je nodig:
2 ons runderreepjes
1 broccoli
2 sjalotjes
1 knoflookteen
2 schijfjes verse gember
1 rode peper
2 el. na. ketjap
sap van een halve limoen

Vermeng de runderreepjes met de ketjap en laat staan.
Snij de sjalotjes, knoflook, peper en gember klein.
Haal de runderreepjes uit de ketjap en bewaar het vocht.
Beetje olie heet laten worden in de pan en de runderreepjes op hoog vuur bakken en uit de pan halen.
Dan de sjalotjes, knoflook, gember, peper kort bakken, broccoli erbij en de ketjap.
Ietsje laten stoven, vlees terug, afmaken met het limoensap.
Klaar!

Geen opmerkingen: