donderdag 1 december 2016

Amerigosoep.

Hoeveel wortels zou Amerigo, het paard van de Sint, de laatste weken wel niet hebben gekregen? Zou hij zo langzamerhand niet verschrikkelijk veel trek hebben in een beetje afwisseling, een lekkere hap hooi misschien?
Mochten er nog wortels over zijn dan is dit soepje wellicht een idee voor maandagavond.
Het recept is afkomstig uit een heel oud receptenboek over kaas.
Het is snel te maken, zodat er nog tijd over is voor die allerlaatste rijmregels.....

Wat je nodig hebt:
1 winterwortel
1 ui
1 teentje knoflook
peterselie
witte peper
(na) bouillonblokje (of 2 el. lavas en 1 el. selderij)
1 ons komijnekaas.

Schil de wortel, ui en knoflook en snij ze in grove stukken.
Kook dit tot de wortel zacht is en pureer.
Op smaak brengen met de peper en het bouillonblokje. Als je in plaats van het bouillonblokje de lavas en selderij gebruikt wordt de soep iets groener.
De komijnekaas klein snijden en met de gesnipperde peterselie over de soep strooien.

Geen opmerkingen: