vrijdag 16 december 2016

Kerst 2016 - Gevulde varkenshaas.

Het fijne van dit recept is dat het (bijna) niet kan mislukken, iedereen het kan maken. De vulling kun je van te voren te maken en de groente (deels) komt uit een potje. 
Precies wat je nodig hebt met Kerst!
Aardappelpuree is hier lekker bij. Je zou het vlees op een bedje van puree kunnen serveren.

Per persoon heb je nodig:
Stukje korte varkenshaas
Kruiden roomkaas
Na mosterd

Voor de vulling:
1 grote sjalot
1 teen knoflook
250 gram champignons
tijm
peper
nootmuskaat

Groente per persoon:
1 Granny Smith
Hak Rode Kool zonder zout
(walnoten)

Begin met de vulling. Snij alles in kleine stukjes en gaar op een zacht vuurtje.

Snij de ongeschilde Granny Smith in dikke plakken en verwijder het klokhuis. 1 Appel is 4 plakken.
Bak de appel lichtbruin in een koekenpan en houdt warm. Verwarm de rode kool.

Als je geen korte varkenshaas kunt kopen gebruik dan alleen het dikke gedeelte. De dunne uiteinden snij je eraf. Deze overgebleven stukjes kun je gebruiken voor de gourmet, roerbak, tacovulling etc.
Snij de varkenshaas in 1 persoonsporties en maak een  diepe snede in de bovenkant. Smeer het vlees rondom in met mosterd en bak mooi bruin. Als je normaliter de haas niet helemaal doorbakken eet sluit de snede dan af voor het bakken. Een lange tapasprikker is hier uitstekend voor. 

Haal het vlees uit de pan, verwijder de prikker. Smeer een laag kruidenkaas aan de binnenkant van de snede en daarop de warme champignon/sjalotvulling. Als er teveel vulling is verdeel je dit over de stukken vlees. 

De appel serveer je met plukjes rode kool en eventueel wat walnoten erover.


Geen opmerkingen: