zaterdag 13 mei 2017

Sloppy Joe.

Gastblog voor de Nieuwsbrief Hart & Vaatgroep, mei 2017.

Snack Attack!

Af en toe moet het gewoon! Je kunt dan zo’n onbedwingbare trek krijgen in iets ontzettend lekkers, zo’n caloriebom, meestal met hoog koolhydratengehalte. En zo af en toe is het heerlijk om daar gewoon aan toe te geven…..

Amerika is het land waar men erg goed is in het uitvinden van snacks met fantasierijke namen als Corndog, Philly steak, Buffalo Wings, Deviled Eggs, Popovers. Een van mijn favorieten is de Sloppy Joe, oftewel Slordige Joe. Niet eens zo heel erg ongezond, toch? In Amerika worden ze gegeten met witte broodjes, maar maisbroodjes lijken me ook lekker.


Je hebt nodig:
1 kleine ui
1/2 groene paprika
2 stengels bladselderij 
1/2 pond gehakt
1 1/2 tl. tomatenpuree
2 el. (na)ketchup
1 el. azijn
1 geperst knoflookteentje
peper
eventueel iets suiker.
broodjes.

Ui, paprika en selderij heel klein snijden. Het gehakt aanbakken in wat olie. Alle andere ingrediƫnten erbij en met wat water en op zacht vuur 20 minuten laten sudderen. Door de tomatenketchup kan het snel aanbranden, dus wat extra water kan geen kwaad.

Als het klaar is een paar flinke scheppen vulling op het broodje, eventueel nog wat extra tomatenketchup erover en vooral met je handen eten. Als aan alle kanten de vulling eruit puilt, dan heb je pas ECHT een  Sloppy Joe!

Geen opmerkingen: