donderdag 10 mei 2018

Gehaktbrood met groenten.


Gastblog voor de Nieuwsbrief Harteraad, Regio Zuid-Holland, mei 2018.

Een gehaktbrood is altijd zo gemakkelijk. Je mengt alles met elkaar, een tijdje in de oven en klaar!
Door de groenten droogt dit gehaktbrood niet uit en krijgt het een heerlijke smaak.
Ik ben niet zo’n liefhebber van zoutvervangers, vanwege het toch wat “aparte” smaakje als je het over een gerecht strooit. In dit gerecht heb ik een keertje Herbamare zonder zout uitgeprobeerd en het resultaat viel me niet tegen.

Voor 2 personen heb je nodig: 

3 ons gehakt
1 paprika
1/2 bakje kastanjechampignons
1 ei 
2 knoflookjes
1 ui of 1/2 bosje lente uitjes
2 fijngehakte takjes rozemarijn en peterselie
chilivlokken
paprikapoeder
djinten (gemalen komijn)
Herbamare zonder zout.

kleine Romatomaatjes als garnering.

Verwarm de oven voor op 180 gr.C.
Snij alle groenten, behalve de tomaatjes, en vermeng ze goed met het gehakt, het ei en de kruiden. Doe het mengsel in een vuurvast schoteltje 
Snij de tomaatjes doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op het gehakt.
Giet er wat olijfolie over.
Bak het gehakt een half uur รก 3 kwartier in de oven.

Lekker met een kom sla!

Geen opmerkingen: